Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Collegevergadering PUBLICATIE

dinsdag 11 april 2023

09:30 - 12:30
Toelichting

Hier vindt u de openbare collegebesluiten, met daarbij de bijbehorende bijlagen.

Agendapunten

  1. B50.RNO

    De raad heeft in zijn vergadering van 14 juli 2022 een motie aangenomen over “Borging groenrichtlijn bij ruimtelijke ontwikkelingen” (LTA 595). In deze motie verzoekt de raad het college alle huidige en toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen vooraf te toetsen aan de “Richtlijnen Groenbeleidsvisie”, en de raad actief te informeren als de in de richtlijn genoemde norm niet gerealiseerd kan worden. De inhoud van deze motie is kort daarna intern gecommuniceerd als werkafspraak om uit te voeren bij de behandeling van ruimtelijke ontwikkelingen als de richtlijnen van toepassing zijn. Dat betekent dat gehandeld wordt volgens deze motie.
    Op 20 december 2022 heeft het college deze richtlijnen geactualiseerd, zie de volgende webpagina. Intern wordt gewerkt op basis van de geactualiseerde richtlijn.

    Besluit

    1.De raad op basis van de bijgevoegde raadsinformatiebrief te melden dat gehandeld wordt volgens de motie 'Borging groenrichtlijn bij ruimtelijke ontwikkelingen' en deze motie daarmee te beschouwen als afgedaan.

  2. B51.RNO

    Sinds 12 september 2022 vangen we Oekraïense ontheemden en statushouders op in het hotelgebouw aan de Bevrijdingsweg 1 in Sprang-Capelle. We hebben hier plek voor 260 personen. De opvang loopt tot en met 11 september 2023. We stellen voor om de opvanglocatie met 12 maanden te verlengen tot 12 september 2024.

    Besluit

    1. In te stemmen met verlenging van de opvang van Oekraïense ontheemden en statushouders in het hotelgebouw aan de Bevrijdingsweg 1 in Sprang-Capelle voor de duur van 12 maanden. De nieuwe einddatum wordt 12 september 2024.
    2. Een overeenkomst te sluiten met Hotel Waalwijk Exploitatie om de samenwerking met 12 maanden te verlengen.
    3. Wethouder Schuijffel te mandateren om tot definitieve afspraken met Hotel Waalwijk Exploitatie te komen en overeenkomsten te sluiten met andere betrokken samenwerkingspartners die we inzetten voor deze opvanglocatie.
    4. In te stemmen met bijgevoegde raadsinformatiebrief zodat deze met de gemeenteraad gedeeld kan worden.

  3. B99.UIT

    Bijgaand treft u ter bespreking aan de uitnodigingen voor de collegevergadering van 11 april 2023.

    Besluit

    Zoals besproken in de vergadering.