Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Collegevergadering PUBLICATIE

dinsdag 22 augustus 2023

09:30 - 12:30
Toelichting

Hier vindt u de openbare collegebesluiten, met daarbij de bijbehorende bijlagen.

Agendapunten

  1. B01.OOT

    In de kieswet is opgenomen dat het college mag beslissen dat er centraal geteld wordt op de dag na de verkiezingen. Op de dag van de verkiezingen wordt dan alleen geteld hoe vaak er op een partij (lijstniveau) is gestemd zodat er een voorlopige uitslag is. De volgende dag wordt er dan door het Gemeentelijk Stembureau op één locatie geteld hoe vaak er op elke kandidaat is gestemd. Daarna wordt door het Gemeentelijk Stembureau de processen verbaal opgemaakt en de definitieve uitslag verwerkt.

    Besluit

    1. het tellen op kandidaat niveau de dag na de verkiezingen te laten doen door het Gemeentelijk Stembureau conform Artikel N1, lid 1 van de Kieswet. Het Gemeentelijk Stembureau laat zich bijstaan door tellers.

  2. B02.OOT

    Tussen de Mr. van Coothstraat 6 en 8 komt een toegangsweg naar een te ontwikkelen project achter de Mr. van Coothstraat. Er komt ook een aansluiting naar het naastgelegen wandelpark. Het project bevat 3 luxe appartementen complexen. De betreffende wijk heeft geen thema. Er is daarom gezocht naar een naam die enige verbinding heeft met het gebied. De keuze is gevallen op oud burgemeester Robert Lambooij. Hij is burgemeester geweest van 1 juli 1946 tot 1 oktober 1950. En als enige burgemeester nog niet vernoemd. Bij zijn afscheid werd hij door de raad geprezen voor zijn inzet bij de totstandkoming van het naast gelegen Wandelpark en omliggende straten. Omdat straatnamen maximaal 23 letters mogen hebben wordt burgemeester afgekort.

    Besluit

    1. het gebied tussen en achter Mr. van Coothstraat 6-8 de naam Burg. Lambooypark te geven zoals gearceerd op de kaart in de toelichting. Met vermelding op het straatnaambord: Burgemeester van Waalwijk van 1 juli 1946 tot 1 oktober 1951.

  3. B50.RNO

    Het voorliggend voorontwerpbestemmingsplan biedt een juridisch-planologisch kader voor de herontwikkeling van de ter plaatse gevestigde bedrijfsopstallen aan de Torenstraat 6 te Waalwijk tot een woonwijk met 70 woningen.
    Voorgesteld wordt in te stemmen met dit voorontwerp en het participatieproces te vervolgen. Daarvoor wordt het voorontwerp gedurende 6 weken ter inzage gelegd, waarbij een ieder in de gelegenheid wordt gesteld een inspraakreactie in te dienen. De raad wordt hierover geïnformeerd middels de bijgevoegde raadsinformatiebrief. Tot slot wordt het wettelijk vooroverleg (met provincie en waterschap) gestart.

    Besluit

    1. Het voorontwerp bestemmingsplan "Waalwijk, Torenstraat 6" vrij te geven voor inspraak;
    2. Het voorontwerp bestemmingsplan "Waalwijk, Torenstraat 6" vrij te geven voor het wettelijk vooroverleg;
    3. De raad te informeren door middel van toezending van bijgevoegde raadsinformatiebrief.

  4. B51.RNO

    De SGP heeft vragen gesteld op basis van artikel 47 van het Reglement van Orde. De vragen gaan over Casade - dakenstroom.

    Besluit

    1. In te stemmen met de beantwoording van de art. 47 vragen RvO van de fractie van de SGP inzake Casade - Dakenstroom.

  5. B52.RNO

    Gemeenten zijn wettelijk verplicht één keer per jaar de cliënten die gebruikmaken van een Wmo- voorziening naar hun ervaringen te vragen. Dit wordt gedaan door middel van een landelijke standaardvragenlijst, die ingaat op drie thema’s: toegang, kwaliteit en effect. De uitkomsten worden afgezet tegen een referentiegroep, zodat gemeenten hun resultaten kunnen vergelijken.
    Twee extra vragen over de ervaring van cliënten ten opzichte van Team WijZ zijn toegevoegd in de gemeente Waalwijk. Deze vragen zijn toegevoegd zodat we zelf meer inzicht krijgen in de geboden kwaliteit. Deze vragen zijn:
    - Wat gaat er goed bij Team WijZ?
    - Wat zijn verbeterpunten voor Team WijZ?
    Naast de twee extra vragen over ervaringen met Team WijZ is nog één extra vraag toegevoegd om erachter te komen wanneer cliënten een vragenlijst over Wmo-ondersteuning willen ontvangen. Het onderzoek is uitgevoerd in mei 2023 en evalueert de ervaring van cliënten in het jaar 2022.
    In bijgaande raadsinformatiebrief wordt de raad geïnformeerd over de uitkomsten van het Cliëntervaringsonderzoek Wmo 2023.

    Besluit

    1. In te stemmen met de raadsinformatiebrief m.b.t. de uitkomsten van het Cliëntervaringsonderzoek Wmo 2023.

  6. B99.UIT

    Bijgaand ter bespreking de uitnodigingen voor de collegevergadering van 22 augustus 2023.

    Besluit

    Zoals besproken in de vergadering.