Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Collegevergadering PUBLICATIE

dinsdag 1 november 2022

09:30 - 12:30
Toelichting

Hier vindt u de openbare collegebesluiten, met daarbij de bijbehorende bijlagen.

Agendapunten

  1. B02.OOT

    We kennen in Waalwijk verschillende woonvormen voor verschillende doelgroepen. Hiermee is er over het algemeen ‘voor iedereen wat wils’. Toch merken we dat voor een kleine groep inwoners het aanbod aan de onderkant van de woningmarkt niet volstaat.
    Zij wonen in Waalwijk, maar passen niet in de woning en de woning past niet bij hen. Voor deze groep ontstaat daardoor vaak een geschiedenis van overlast, asociaal gedrag en huisuitzettingen. Deze mensen doorlopen steeds een soort cyclus van; uit huis geplaatst worden, naar de opvang gaan, een woning toegewezen krijgen, een situatie die uit de hand loopt, uit huis geplaatst worden, weer naar de opvang, een woning toegewezen krijgen etc.
    Skaeve Huse kan deze cyclus doorbreken en rust brengen in de woonsituatie. Niet alleen van deze mensen, maar ook in de buurten en omwonenden waar deze mensen weer komen te wonen.
    Met Skaeve Huse komen ze namelijk in een situatie te wonen die ze aankunnen. Een regulier huis is ‘too much’ voor ze, met alle begeleidingsinzet en -kosten van dien. We hebben het concept in de achterliggende periode verkend en geconcludeerd dat het voor een passende oplossing in Waalwijk kan zorgen. Samen met Casade gaan we op zoek naar een passende locatie.
    In de notitie Skaeve Huse, Ondersteuning in het wonen voor een kleine maar kwetsbare groep Waalwijkers (zie bijlage) zijn haalbaarheid en betekenis voor Waalwijk nader onderzocht.
    Het MT van Casade neemt in deze periode hetzelfde besluit als het college van Waalwijk.

    Besluit

    1. Skaeve Huse in te zetten als een passend concept voor Waalwijk;
    2. in dit kader een samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Waalwijk en Casade sluiten;
    3. samen met Casade actief op zoek te gaan naar een locatie voor Skaeve Huse in Waalwijk.
  2. B03.OOT

    Onlangs is uw college akkoord gegaan met het terinzage leggen van het ontwerpbestemmingsplan voor de realisatie van een woning aan de Julianalaan 4-6 in Sprang-Capelle. Met aanvrager is inmiddels ook overeenstemming bereikt over de inhoud en strekking van de anterieure overeenkomst. Dit betreft onder meer dat de aanvrager verantwoordelijk is voor de ambtelijke kosten, eventuele voorzieningen aan de openbare ruimte en mogelijke planschadekosten.

    Besluit

    1. de bijgevoegde anterieure overeenkomst met ontwikkelaar aan te gaan.

  3. B04.OOT

    De gemeente Waalwijk is vanaf 2019 in overleg met “Theater De Leest” om de levering van het gas onder te brengen in het leveringscontract van de gemeente Waalwijk. Op 15 februari 2022 zijn deze plannen meer concreet geworden om, na beëindiging van het huidige gascontract, de levering van het gas mee te nemen vanaf 1-1-2023 in het gemeentelijke leveringscontract. Deze kwestie is besproken voor de uitbraak van de Oekraïne oorlog en heeft niet direct met de huidige prijsstijgingen te maken. Wethouder Sheila Schuijffel heeft eerder in oktober jl. uw college gesondeerd over het onderbrengen van “Theater De Leest” in het contract en daarbij uw akkoord mondeling opgehaald. De aansluiting zal bij de publiekesektor@greenchoice.nl in het contract worden opgenomen.

    Besluit

    1. de levering van het gas aan Theater De Leest onder te brengen in het leveringscontract van de gemeente Waalwijk.

  4. B05.OOT

    In het sociaal domein zien we een groeiend financieel tekort op de jeugdhulpmiddelen dat - als we niets
    doen - verder zal oplopen. Er is hiertoe onder meer een landelijke oproep uitgegaan van de ministeries
    van OCW en VWS om de samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp te verbeteren.
    In 2018 is in Tilburg eenmalig een onderzoek uitgevoerd om het jeugdhulpgebruik op schoolniveau te
    analyseren. Deze data-analyse heeft laten zien dat er een groot verschil is in het jeugdhulpgebruik tussen
    de verschillende scholen en dat een groot deel van de jeugdhulp onderwijs gerelateerd is. Omdat deze
    informatie zo waardevol is gebleken, wordt in de meeste gemeenten in de regio sinds 2020 jaarlijks een
    analyse en evaluatie binnen het snijvlak jeugdhulp en onderwijs uitgevoerd. Hiervoor dienen twee
    databestanden met elkaar gecombineerd te worden.
    In 2020 zag Waalwijk onvoldoende noodzaak voor deze data-analyse. Een recente aanvraag van speciaal
    onderwijs het Zilverlicht en de positieve resultaten in de regio betreft de datamonitoring- en sturing en
    Zorg In Onderwijs (ZIO) maakt dat wij op dit moment wel voldoende aanleiding zien om deze data
    analyse mogelijk te maken.
    De bijgevoegde Privacy Impact Assessment (PIA) laat zien dat de risico's voldoende geminimaliseerd zijn.
    Voor het combineren van de data van jeugdhulp en onderwijs is geen wettelijk kader. Aan het college
    wordt daarom gevraagd hiervoor toestemming te verlenen.

    Besluit

    1.toestemming te verlenen voor het combineren van data vanuit twee verschillende systemen (Suite en
    JVS) om de plannen binnen de hefboom verbinding onderwijs-jeugdhulp mogelijk te maken en draagt
    hierbij de verantwoordelijkheid voor de (lage) risico's die dit met zich meebrengt.

  5. B50.RNO

    Initiatiefnemer is voornemens om de Heilige Theresiakerk, het Carmelietenklooster en de kloostertuin aan de Carmelietenstraat te Waspik Boven te transformeren. Beoogd wordt de kerk en het klooster te transformeren naar een ontmoetings- en zorgcomplex (22 zorgwoningen en 1 beheerderswoning) voor dementerende ouderen. De Kloostertuin zal worden herontwikkeld ten behoeve van de realisatie van maximaal 21 grondgebonden levensloopbestendige koopwoningen.
    De beoogde transformatie past niet binnen de regeling van het geldende bestemmingsplan. Om deze ontwikkeling toch juridisch-planologisch mogelijk te maken, is onderhavig bestemmingsplan opgesteld.
    De planvorming is nu zover dat het ontwerpbestemmingsplan in procedure gebracht kan worden.

    Besluit

    1. het ontwerpbestemmingsplan "Waspik Boven H. Theresiakerk, Carmelietenklooster en kloostertuin" met bijbehorende stukken ter inzage te leggen voor zienswijzen;
    2. af te zien van het opstellen van een milieueffectbeoordelingsrapport dan wel milieueffectrapport;
    3. de gemeenteraad te informeren middels bijgevoegde raadsinformatiebrief.

  6. B53.RNO

    Op grond van artikel 2.61, derde lid, van de mediawet 2008, dient de gemeenteraad het Commissariaat te adviseren over de vraag of de aanvragende partij voor de aanwijzing voldoet aan de eisen om voor aanwijzing als lokale publieke media-instelling in aanmerking te komen.
    Op basis van de ingediende aanvraag van Maasstad Omroepstichting Waalwijk (in Waalwijk beter bekend als "Langstraat Media") wordt geadviseerd om Maasstad Omroepstichting Waalwijk aan te wijzen als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Waalwijk.

    Besluit

    1. akkoord te gaan de Raad te adviseren een positief advies aan het Commissariaat uit te brengen ten behoeve van de aanwijzing van Maasstad Omroepstichting Waalwijk op grond van artikel 2.61, derde lid, van de mediawet 2008;
    2. in te stemmen met bijgaand raadsvoorstel.

  7. B54.RNO

    Eind december 2020 is er een aanvraag omgevingsvergunning ingekomen voor de percelen Grotestraat 143 – 145 te Waalwijk. Een en ander is in strijd met het geldende bestemmingsplan. Door een aanpassing op onder andere aspecten van stedenbouw, planologie, beheer, volkshuisvesting en architectuur (positief advies RKC) is er nu pas sprake van een `gedragen` plan.
    Er wordt mede voorzien in het oprichten van 10 woningen (waaronder doelgroep `starters`) en een nieuwe openbaar toegankelijke steeg tussen de Winterdijk en de Grotestraat. Daarom wil de gemeente een procedure om te komen tot een projectafwijkingsbesluit opstarten. De initiatiefnemer heeft het bouwplan voorzien van een goede ruimtelijke onderbouwing en bijbehorende onderzoeken.
    Ook zullen hogere waarden Wet geluidhinder (wegverkeerslawaai) bij de uiteindelijke afgifte omgevingsvergunning verleend moeten worden.

    Besluit

    1. in te stemmen met bijgaand raadsvoorstel waarin:
    de gemeenteraad wordt verzocht in te stemmen met het voornemen van het college om medewerking te verlenen aan de aanvraag omgevingsvergunning voor het gebruik van de percelen Grotestraat 143 – 145 te Waalwijk voor maximaal 10 (waarvan 4 dijkwoningen aan de Winterdijk, 3 damwoningen en 3 appartementen t.p.v. Grotestraat 143) woningen, steeg (Grotestraat – Winterdijk) en voorzieningen;
    2. het gebruik van de percelen aan de Grotestraat 143 -145 te Waalwijk en de Winterdijk te Waalwijk, zoals aangeduid in de bijgevoegde ruimtelijke onderbouwing, als tuin conform artikel 6.5, derde lid, Bor aan te wijzen als categorie van gevallen waarvoor geen verklaring van geen bedenkingen is vereist.

  8. B55.RNO

    In bijgevoegde (concept) raadsinformatiebrief treft u de kwartaalrapportage vanaf april 2022 tot oktober 2022 aan. Er is voor gekozen de rapportages van het 2e en het 3e kwartaal samen te voegen, vanwege de geringe voortgang in het project gedurende deze periode. Ik adviseer u kennis te nemen van de inhoud en de raad te informeren middels bijgaande raadsinformatiebrief.

    Besluit

    1. in te stemmen met de 2e/3e kwartaalrapportage 2022 m.b.t. het project Insteekhaven;
    2. de raad met bijgaande raadsinformatiebrief te informeren.

  9. B56.RNO

    De Verordening afvoer hemelwater Waalwijk vloeit voort uit het Integraal Waterplan Waalwijk (IWW) 2021-2024. Het Integraal Waterplan Waalwijk (IWW) 2021-2024 stelt dat iedere perceeleigenaar in beginsel verantwoordelijk is voor de verwerking van het hemelwater dat op zijn/haar perceel valt. Bij nieuwbouw en aanbouw vraagt de gemeente om 60 mm waterberging ter realiseren voor elke vierkante meter nieuwe verharding (zoals een parkeerplaats of gebouw). Dit komt neer op 60 liter waterberging per vierkante meter nieuwe verharding. In de praktijk blijkt dat er diverse situaties zijn waarbij de gemeente de verantwoordelijkheid voor de verwerking van het hemelwater niet bij de perceeleigenaar kan leggen. Om ervoor te zorgen dat we in alle gevallen de verantwoordelijkheid van het verwerken van hemelwater bij de perceeleigenaar kunnen leggen, is de Verordening afvoer hemelwater Waalwijk tot stand gekomen. Het is niet wenselijk om geen hemelwaterverordening te hebben of lang te wachten met de invoering van deze verordening, aangezien we op dit moment het beleid uit het Integraal Waterplan Waalwijk niet goed verankerd hebben. Deze verordening is een op gemeentelijk niveau vastgesteld algemeen verbindend voorschrift en daarmee een verlengstuk van het Integraal Waterplan Waalwijk, waarbij in hoofdlijnen dat beleid wordt voortgezet.

    Besluit

    in te stemmen met de Verordening afvoer hemelwater Waalwijk en bijbehorende raadsvoorstel.

  10. B57.RNO

    Sinds 2020 verstrekt de gemeente Waalwijk leningen aan inwoners die hun woning willen verduurzamen of geschikt willen maken voor langer thuis wonen. De laatste maanden in 2022 is het aantal aanvragen flink toegenomen. Daarom raakt het budget snel op. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om extra middelen toe te kennen, zodat we nieuwe leningen kunnen blijven verstrekken.

    Besluit

    1. Aan de gemeenteraad voor te stellen om het budget voor het verlenen van Stimuleringsleningen Toekomstgericht Wonen op te hogen met € 500.000,-.
    2. De rentetarieven voor de Stimuleringslening Toekomstgericht Wonen aan te passen, zodat dit tarief voor consumptieve leningen 1,9% wordt en voor hypothecaire leningen 1,0%.

  11. B58.RNO

    Op 31 mei besloot u om geen vrijliggende busbaan aan te leggen in Landgoed Driessen. Met raadsinformatiebrief 040-22 heeft u de raad van dit besluit op de hoogte gesteld.
    Op 6 september heeft de fractie van de ChristenUnie vragen ex. art. 47 RvO gesteld over de rechtmatigheid van dit besluit. In antwoord op die brief heeft u de raad op 27 september toegezegd om later dit jaar te komen met een raadsvoorstel hierover. Dit met het oog op de verdere ontwikkeling van Landgoed Driessen.
    Bijgevoegd treft u een concept voor het aangekondigde raadvoorstel. Het onderwerp staat op de agenda van de raad voor de cyclus van december.

    Besluit

    1. bijgevoegd raadsvoorstel betreffende niet aanleggen busbaan Landgoed Driessen aan te bieden aan de griffie ter behandeling in de raadscyclus van december.

  12. B59.RNO

    Plan is om de Sint-Clemenskerk en de bijbehorende percelen aan de Loeffstraat te Waalwijk te transformeren naar een gebied met een voornamelijke woon- en woonzorgfunctie. De Sint-Clemenskerk is een Rijksmonument en zal in gebruik worden genomen ten behoeve van wonen. In de kerk worden 17 middeldure koopappartementen gerealiseerd. De pastorie zal worden gesloopt en herbouwd om ter plaatse 6 middeldure koopappartementen te realiseren.
    Het programma is gewijzigd. Het aantal woningen is naar beneden bijgesteld (van 89 naar 83 woningen) en de noordelijke bouwgrens van bouwdeel A is in zuidelijke richting opgeschoven. Ook is nu duidelijk hoeveel reguliere woningen (37) en hoeveel zorgwoningen (46) er worden gerealiseerd.
    Hiervoor dient een bestemmingsplan door de gemeenteraad vastgesteld te worden. Burgemeester en wethouders verlenen een ontheffing hogere waarden Wet geluidhinder voor dit bestemmingsplan.

    Bijlagen

    Besluit

    1.in te stemmen met de Nota zienswijzen hogere waarden Wgh bestemmingsplan `Waalwijk, Sint- Clemenskerk;
    2.in te stemmen met de Nota zienswijzen ontwerpbestemmingsplan `Waalwijk, Sint-Clemenskerk`;
    3.het besluit hogere waarden Wgh bestemmingsplan `Waalwijk, Sint-Clemenskerk` vast te stellen;
    4. het ontwerpbestemmingsplan `Waalwijk, Sint-Clemenskerk` ter (gewijzigde) vaststelling aan te bieden aan de gemeenteraad.

  13. B60.RNO

    Op 8 maart 2022 heeft uw college ingestemd met het voorontwerpbestemmingsplan Grotestraat 239-243 dat de realisatie mogelijk maakt van meerdere woningen, commerciële ruimten en een doorsteek. Met ingang van 17 maart 2022 heeft het voorontwerpbestemmingsplan Grotestraat 239-243 ter inzagegelegen. Er is één inspraakreactie ingediend, deze is samengevat en beantwoord. Vervolgens heeft uw college het ontwerpbestemmingsplan vrijgegeven voor het indienen van zienswijzen. Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 23 juni 2022 gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend.
    Voorgesteld wordt om het bestemmingsplan voor vaststelling aan te bieden aan de gemeenteraad.

    Bijlagen

    Besluit

    1.de raad voor te stellen het bestemmingsplan "Waalwijk, Grotestraat 239-243" vast te stellen;
    2.de raad te informeren over de financiële afhandeling van de met deze ruimtelijke ontwikkeling gepaard gaande grondtransactie;
    3.in te stemmen met bijgaand raadsvoorstel.

  14. B61.RNO

    Het Auditcomité heeft 11 oktober 2022 de problematiek m.b.t. de prijsstijgingen bij IUP werken besproken. In het overleg zijn de volgende afspraken gemaakt;

    1. De oude basisafspraak dat voor- en nadelen op werken binnen het IUP mogen worden verrekend wordt hersteld. Dit geldt zowel voor werken die nog in uitvoering moeten komen als werken die al in uitvoering zijn;
    2. Als er geen financiële ruimte meer is binnen het IUP om nadeel van een werk op te vangen moeten projecten worden getemporiseerd. Dus een of meerdere projecten naar achteren schuiven om toch binnen in het investeringsvolume en in de begroting opgenomen kapitaallasten te blijven;
    3. Op het moment dat 1 en 2 niet mogelijk c.q. niet wenselijk zijn dan komt er een regulier raadsvoorstel om extra krediet te voteren.

    Deze werkwijze blijft van kracht tot de nieuwe financiële verordening en nota waardering en afschrijving volgend jaar is vastgesteld.

    Besluit

    1. De oude basisafspraak dat voor- en nadelen op werken binnen het IUP mogen worden verrekend wordt hersteld. Dit geldt zowel voor werken die nog in uitvoering moeten als werken die al in uitvoering zijn;
    2. Als er geen financiële ruimte meer is binnen het IUP om nadeel van een werk op te vangen moeten projecten worden getemporiseerd. Dus een of meerdere projecten naar achteren schuiven om toch binnen in het investeringsvolume en in de begroting opgenomen kapitaallasten te blijven;
    3. Op het moment dat 1 en 2 niet mogelijk c.q. niet wenselijk zijn èn de resterende afwijking minder dan 5% en € 50.000 is, informeert de portefeuillehouder de raad hierover door middel van een bestuurdersbrief;
    4. Op het moment dat 1 en 2 niet mogelijk c.q. niet wenselijk zijn èn de resterende afwijking groter dan 5% en € 50.000 is, dan komt er een regulier raadsvoorstel om extra krediet te voteren;
    5. Deze werkwijze blijft van kracht tot de nieuwe financiële verordening en nota waarderings- en afschrijvingsbeleid volgend jaar is vastgesteld.
    6. In te stemmen met bijgaand raadsvoorstel.
  15. B62.RNO

    De gemeente Waalwijk maakt onderdeel uit van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant (hierna: VRMWB). Het bestuur van de VRMWB stelt jaarlijks een begroting op. Wanneer nodig kan de begroting gedurende het jaar nog worden bijgesteld. Dit is nu het geval. De VRMWB heeft de tweede begrotingswijziging in 2022 aangeboden aan de gemeenteraad. De begrotingswijziging heeft geen gevolgen voor de gemeentelijke bijdrage in 2022.
    Op 21 december 2022 stelt het Algemeen Bestuur van de VRMWB de begrotingswijziging definitief vast. De gemeenteraad is in de gelegenheid vooraf zienswijzen kenbaar te maken aan het Algemeen Bestuur.

    Besluit

    1. Kennis te nemen van de tweede begrotingswijziging 2022 van de VRMWB.
    2. de begrotingswijziging tijdens de vergadering van 15 december 2022 voor te leggen aan de gemeenteraad door middel van bijgevoegd raadsvoorstel met daarbij de mogelijkheid om een lokale zienswijze in te dienen.
  16. B63.RNO

    Wij stellen het college voor, de gemeenteraad de verordening Onroerende-zaakbelastingen 2023 vast te laten stellen. Daarnaast stellen we het college voor, de raad de Verordening reclamebelasting 2021 en de verordening Onroerende-zaakbelastingen 2022 in te laten trekken.

    Besluit

    1, de gemeenteraad de verordening Onroerende-zaakbelastingen 2023 ter vaststelling voor te leggen en de verordening Onroerende-zaakbelastingen 2022 en de Verordening reclamebelasting 2021 in te laten trekken volgens het bijgevoegde raadsvoorstel.

  17. B64.RNO

    Op 1 januari 2015 is de Jeugdwet in werking getreden. Met de invoering van de Jeugdwet zijn gemeenten verantwoordelijk voor: geïndiceerde jeugdzorg, de gesloten jeugdzorg, zorg voor jeugd met een lichte verstandelijke beperking, ggz in het kader van het jeugdstrafrecht, jeugd-ggz, jeugdbescherming en jeugdreclassering. Deze wet verplicht iedere gemeente ook een verordening vast te stellen waarin staat welke voorzieningen de gemeente aan jeugdigen en hun ouders biedt en hoe de toegang tot deze jeugdhulpvoorzieningen is geregeld.
    Wanneer dit nodig was, is de afgelopen jaren de verordening jeugdhulp op basis van opgedane (uitvoerings-) ervaringen, voortschrijdend inzicht en jurisprudentie aangepast. Ook dit jaar is aanpassing van de verordening jeugdhulp noodzakelijk met name door de inkoop van jeugdhulp (met en zonder verblijf).

    Besluit

    1. Het Raadsvoorstel Verordening jeugdhulp gemeente Waalwijk vast te stellen en aan te bieden aan de gemeenteraad;
    2. De gemeenteraad voor te stellen om de verordening jeugdhulp gemeente Waalwijk 2023 per 1 januari 2023 vast te stellen;
    3. De gemeenteraad voor te stellen om de Verordening jeugdhulp gemeente Waalwijk 2021 per 1 januari 2023 in te trekken.

  18. B65.RNO

    Door uw college is aan Parkmanagement Waalwijk BV gevraagd het parkmanagement concept ook in te voeren voor de bedrijventerreinen Zanddonk, Besoyen-West en Van Andelstraat. Daarmee wordt o.a. beoogd een kwaliteitsimpuls aan het gebied te geven. Het veiliger maken van het bedrijventerrein is daarvan een belangrijk onderdeel. Een van de belangrijkste prioriteiten daarbij is het verkrijgen van een Keurmerk Veilig Ondernemen omdat daarmee aantoonbaar door alle partijen wordt (samen)gewerkt aan een veiliger bedrijventerrein. Het aanbrengen van camera's is daarvoor een noodzaak. Op Bedrijventerrein Haven komt in de regel de eerste investering in camera's voor rekening van de gemeente, welk bedrag wordt gehaald uit de exploitatie. Het beheer, de exploitatie, de eigendom en de vervangingsinvestering komt voor rekening van Parkmanagement BV. Voor Zanddonk e.o. is de exploitatie afgesloten en is derhalve een financieel besluit van de raad nodig. Gelet op het feit dat beoogd wordt een kwaliteitsimpuls te geven aan genoemde bedrijventerreinen wordt voorgesteld om voor de camera's een eenmalige bijdrage beschikbaar te stellen en deze te halen uit de reserve herstructurering. Daarom wordt in bijgaand raadsvoorstel voorgesteld aan de raad een onttrekking te doen uit de reserve herstructurering.

    Besluit

    1. De raad voor te stellen in te stemmen met een onttrekking uit de reserve herstructurering van € 293.800,- en deze als bijdrage ter beschikking te stellen aan Parkmanagement Waalwijk B.V. ten behoeve van het aanbrengen van camerabeveiliging op de Bedrijventerreinen Zanddonk, Besoyen-West en Van Andelstraat.
    2. in te stemmen met bijgevoegd raadsvoorstel.

  19. B66.RNO

    Op grond van artikel 30 van de Archiefwet draagt het college zorg voor de archiefbescheiden van de gemeente. In artikel 8 van de Archiefverordening gemeente Waalwijk 2014 is opgenomen dat het college jaarlijks verslag uitbrengt aan de raad over de werkzaamheden die zijn verricht om te voldoen aan art.30 van de Archiefwet. In het kader van het systematisch toezicht op het informatie- en archiefbeheer beoordeelt Interbestuurlijk Toezicht van de Provincie het jaarverslag.
    Het jaarverslag volgt een vaste routing;

    • Het jaarverslag 2021 is besproken in de collegevergadering van 02-03-2022.
    • Het jaarverslag 2021 is met een raadsinformatiebrief aan de Raad aangeboden op 02-03-2022.
    • Vervolgens hebben wij het jaarverslag 2021 op 22-03-2022, ter beoordeling, toegestuurd aan Gedeputeerde Staten van Noord- Brabant.
    • Nu hebben we de beoordeling van Gedeputeerde Staten ontvangen (zie bijlage).

    Op basis van de criteria die Interbestuurlijk Toezicht hanteert, beoordelen zij de gemeente Waalwijk voor wat betreft hun systematische toezicht op informatie- en archiefbeheer over 2022 als "voldoet". De gemeente Waalwijk krijgt complimenten voor het Jaarverslag. Wel wordt verzocht om de acties die voortvloeien uit hoofdstuk 3 (Thema's en ontwikkelingen) van het jaarverslag op te nemen in het verbeterplan.

    Besluit

    1. het toezichtoordeel van de Provincie voor kennisgeving aan te nemen en door middel van bijgaande raadsinformatiebrief ter kennisname aan de Raad te sturen.

  20. B67.RNO

    Samen Waalwijk heeft vervolgvragen gesteld aangaande het niet verlengen van de arbeidsovereenkomst met de directeur van het Schoenenkwartier. In de bijlage zijn de voorgestelde antwoorden terug te vinden met betrekking tot deze vragen.

    Besluit

    1. Akkoord te gaan met de beantwoording van de vragen van Samen Waalwijk en deze te verzenden aan de griffie.

  21. B68.RNO

    In de bijlage treft u de vragen (in verband met de context bij de vraagstellingen) en de antwoorden op de artikel 47 vragen gesteld door Lokaal Belang aan.

    Besluit

    1.Akkoord te gaan met de beantwoording van de vragen en deze te verstrekken aan de gemeenteraad.